Activion

City
Lund

Website
https://www.activion.se

Orientation
Sales and client care, Creative and design, Marketing and communication

Last day of application
2018-11-30

Type of assignment
Internship, Student worker

Kreativ kommunikatör

Är du en driven kommunikatörsstudent som vill arbeta kreativt med bild, film och text för kommunikation i sociala medier?

Tar du även egna initiativ och har lätt för att knyta nya kontakter? Då har vi ett roligt och utvecklande uppdrag för dig!

Activion är en dynamisk start-up som vill förändra den miljö vi arbetar i. Utifrån ett koncept med ursprung i Silicon Valley erbjuder vi produkter och tjänster som bryter det passiva stillasittandet och skapar en aktiv kontorsmiljö. Forskningen visar att när vi är aktiva under arbetsdagen så förbättras vår kreativa förmåga, vårt minne och stresstålighet samtidigt som ohälsa motverkas.

Vi vänder oss till stor del till högpresterande personer som har en aktiv fritid men ett stillasittande kontorsarbete. En viktig del i vår kommunikation består därför i att förmedla kopplingen mellan fysisk aktivitet och förbättrad kognitiv prestation samt hälsa. Samt att skapa insikt om att det är lika naturligt och viktigt att vara aktiv på sitt arbete som på fritiden.

För den som har rätt kompetens och förmåga så innebär uppdraget stort inflytande över vår kommunikation i framför allt sociala medier.

Uppdraget innebär:

 • Att bidra till Activions kommunikation i sociala medier.
 • Fotografering, filmning och redigering.
 • Författande av kortare texter och artiklar för publicering i sociala medier.
 • Bidra till vår hemsida och den grafiska utformningen av denna (kräver inga programmeringskunskaper).
 • Att medverka vid mässor och försäljningsmöten

Uppdraget utförs som praktik enligt de riktlinjer som gäller inom utbildningen. Ange därför i din ansökan vad som gäller för din praktikperiod.

För den som kommit långt i sin utbildning och kan uppvisa en mycket stark portfolio från tidigare projekt så kan det även vara aktuellt att bli studentmedarbetare med lön. Det rör sig då om 4-8 timmars arbete per vecka

Du som söker bör:

 • Studera till kommunikatör eller liknande lämplig utbildning/erfarenhet
 • Ha en stark kreativ förmåga i både bild och text
 • Trivas med att arbeta självständigt och komma med egna initiativ
 • Vara utåtriktad och ha lätt för att skapa nya kontakter

Det är meriterande om du:

 • Har en stark portfolio av bilder/video
 • Har en portfolio av texter, t.ex. blogg eller från sociala medier
 • Har intresse för en aktiv och hälsosam livsstil (det finns däremot inga krav på idrottslig bakgrund).
 • Har erfarenhet av försäljning

Intervjuer sker löpande så ansök omgående. Vid frågor om uppdraget kan du vända dig till Activions VD Martin Byström på martin@activion.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Company information

Activion skapar aktiva kontorsmiljöer som förbättrar hjärnans prestation och hälsan. Med en unik kombination av produkter och tjänster skapar vi möjlighet och motivation till rörelse under arbetsdagen. När vi är aktiva ökar blodcirkulationen till hjärnan och den kreativa förmågan förbättras väsentligt. Även minnet och förmågan att hantera stress förbättras medan vi rör på oss och en kort tid efteråt. Samtidigt motverkas ohälsa och sjukskrivningar när vi bryter stillasittandet och blir mer aktiva.

Activion är ett svenskt bolag med (aktivt) kontor på Ideon i Lund.