Studybee

City
Malmö

Website
https://studybee.se

Orientation
Business and strategy, Marketing and communication

Last day of application
2019-04-10

Type of assignment
Internship

Marknadskommunikatör med stort intresse för skolan

Vi söker en praktikant som vill arbeta med kommunikation på ett av Sveriges mest attraktiva och expansiva Startups, StudyBee.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba med det mesta inom Digital marketing. Du kommer också jobba med struktur och innehåll på webbsidan. Tillsammans kommer du att vara med och sätta upp en strategi, för att sedan bryta ner denna och exekvera. Inför varje release kommer du att vara med och bestämma hur den ska marknadsföras. Du kommer delvis att skapa innehåll och kommunicera på sociala medier såsom Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin. Du kommer även vara med och bygga upp en strategi för dessa då vi idag bara är aktiva i ett par av dom. Du kommer att få möjlighet att skapa webbsideinnehåll där det ingår att hantera wordpress template. I dagsläget kommunicerar vi ut på svenska och engelska.

Andra uppgifter kan vara:

-Copywriting instruktionsfilmer och filmer för marknadsföring till Facebook etc

-Copywriting broschyrer etc.

-Skriva Blogg i ämnen som berör skolan

Mässor

Vi brukar närvara på en del mässor i Europa där vi demonstrerar för besökare. Närmast i tiden är BETT i London (Januari) och SETT i Stockholm (Maj)

Vem är du?

En glad, påhittig, självdrivande person som får saker gjorda. Kan uttrycka dig väldigt bra i tal och skrift både på svenska och engelska. Villig att hjälpa till där det behövs. Du är intresserad av digitala hjälpmedel för lärande, och skolan generellt.

Du bör ha god vana i:

-Google ads - SEA “Search Engine Advertising”

-Optimering Facebook, Twitter, Linked In etc

-Hantering av verktyg för att få ut relevant statistisk data. -Albacross

Company information

StudyBee är en av Sveriges hetaste startups med lysande framtidsutsikter som är i behov av extra hjälp för att inte tappa takten. Vi är ett glatt team med högt i tak och korta beslutsvägar som har väldigt kul ihop.

StudyBee är ett verktyg som möjliggör formativ matrisbedömning mot skolverkets kunskapskrav direkt i Google Classroom. StudyBees mål är att göra den formativa processen tydligare samt frigöra tid för undervisning.