Varför Academic Solutions?

Kunden i fokus är vårt ledord där du som kund alltid ska känna dig trygg med oss som partners. Vi vet vikten av smidiga processer och vill förenkla vardagen för er som letar efter nya stjärnor. Förutom den rekryteringsprocess vi leder för att nå ett perfekt samarbete finns vi där för er hela vägen, även efter att vi har tillsatt uppdraget. 

Att öka integrationen mellan studenter och näringslivet är vår hjärtefråga och lyckligtvis finns kompetens hos studenter som kan bidra med nya synsätt, engagemang och utveckla ert företag framåt. Vi är specialiserade inom bemanning av studentmedarbetare och nyutexaminerade akademiker där vi hjälper er att hitta rätt kandidat för rätt uppdrag. 
Varför bemanning?

En av många fördelar med bemanning är kostnadseffektiviteten. Du betalar enbart för de faktiska arbetstimmar du är i behov av. Det är också den mest flexibla resurslösningen eftersom bemanning sker vid behov – ett bra alternativ för arbetsgivare som vill hålla nere de fasta kostnaderna.

Academic Solutions står för hela arbetsgivaransvaret. Du får med andra ord hjälp med delar som personalansvar, löneadministration, utveckling- och uppföljningssamtal.

Academic Solutions är auktoriserat av branschorganisationen Kompetensföretagen fd. Bemanningsföretagen Almega.

Process

Behovsanalys
Tillsammans går vi igenom era behov och förväntningar och skickar därefter över ett förslag på en lösning anpassad efter era behov.
Sökprocess

Efter överenskommelse utför vi ett aktivt gediget researcharbete för att rikta oss till rätt kandidater. Tjänsten marknadsförs inför tusentals studenter på vår egen plattform, i diverse lämpliga annonsbanker, mediekanaler samt våra egna breda nätverk. Vi gör urval och utför intervjuer. Anonymitet är givetvis en valmöjlighet.

Kandidatpresentation
Vi presenterar utvalda kandidater för er genom en kort sammanfattning. Därefter får ni möjlighet att intervjua kandidaterna.
Avtalsskrivning

När ni bestämt vilken kandidat ni vill ska börja arbeta hos er skriver vi ett avtal som vi tillsammans går igenom innan signering.

Frågor & svar

Processen inleds med att vi tillsammans identifierar ett behov, därefter hittar vi matchande kandidater för intervju. Sedan presenteras väl utvalda kandidater med rätt kompetens för er där ni håller en andra intervju och eventuella test. Allt detta är kostnadsfritt och utförs utan att ni binder upp er. Efter att ni väljer en kandidat skrivs ett samarbetsavtal. Här specificeras formella detaljer så som exakt uppdragslängd. I samband med det ordnar vi anställningsavtal mot studenten. Givetvis står vi för arbetsgivaransvaret med försäkringar, kollektivavtal och administration.

Vi gör en bedömning utifrån varje enskilt uppdragsbehov. Där utgår vi bland annat från vilket område studenten ska verka inom, kompetens som krävs och innehas samt tar hänsyn till hur prisläget ser ut på marknaden.

1 månads ömsesidig uppsägning.

Ja vi erbjuder även rekrytering med direkt anställning hos kund. Här kan vi även vara behjälpliga med juniora och seniora roller. 

Kundcase

Ashish Aryal
Ashish Aryal Ashish Aryal is studying CMS development at Medieinstitutet in Malmo and working with Korta ben through...
Läs mer    
Tea Nilsson - Atrium Ljungberg
Academic Solutions x Atrium Ljungberg Tea studerar på Högskolan i Kristianstad och arbetar extra vid sidan om studierna...
Läs mer    

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i nedan formulär så återkommer vi till er inom 24h