Connecting companies with junior talents

Academic Solutions är ett bemanning- och rekryteringsföretag som hjälper studerande och examinerade talanger att hitta sin framtida arbetsplats och företag
att hitta rätt kompetens

Som aktiv eller examinerad student kan du connecta till vårt medarbetarnätverk för och bli informerad om relevanta jobb för just dig.

Det är dock inte bara studenter som drar fördel av Academic Solutions. Är ni ett företag som är i behov av kompetent bemanning, klicka här.

Vilka områden arbetar vi inom?

IT/TEKNIK

Inom IT/Teknik finns en uppsjö av olika roller och uppdrag. Du kan exempelvis jobba som webbutvecklare, UX/UI-designer, CAD-tekniker eller varför inte inom Life Science. 

Ett exempel är även som IT-tekniker där du behöver ha en ganska bred kompetens, både tekniskt och kompetens i att hantera stöd- och supportrelaterade frågor.

HR/ADMIN

Human resources (HR) kallas hanteringen av ett företags mänskliga resurser, hur företag och organisationer arbetar operativt och strategiskt med sin personal och organisation.

Som exempelvis HR-administratör jobbar du främst inom personaladministration och hanterar relevanta HR-program. 

EKONOMI

Redovisningsekonom, revision, ekonomiassistent och ekonomisk styrning är typiska jobb för ekonomer. Många ekonomer arbetar med redovisning och revision och sammanställer budgetar, vilket betyder att man gör bedömningar av hur inkomster och utgifter kommer att utvecklas under en period.

MARKNADSFÖRING

Inom marknadsföring kan man exempelvis jobba med digital marknadsföring, reklamkampanjer, analyser av marknadsundersökningar, SEO, content och hantering av sociala medier. När du jobbar som marknadsförare på ett större företag är du ofta del av en marknadsavdelning, där du samarbetar med flera personer.

FÖRSÄLJNING

Säljare är ett samlingsnamn för ett stort antal yrken som sysslar med någon form av försäljning. För alla säljare är förmågan att få kontakt med människor och få dem att känna förtroende en nödvändig egenskap. För dig som dessutom gärna planerar ditt arbete självständigt och kan ta ansvar, kanske säljaryrket är något att fundera på.

MILJÖ

Inom miljö och hållbarhet arbetar olika yrkesgrupper med att vårda och skydda vår miljö. Målet är att skapa ett hållbart samhälle, ett samhälle som inte förstörs av människans aktiviteter, som t. ex. produktion och trafik, och där människor och natur når balans tillsammans. Det kan även röra sig om hållbarhetsfrågor på organisationsnivå.

Kundcitat

Nyheter hos Academic Solutions

Uncategorised
Mats Lindblad – Smarter Mobility

Mats är VD på Smarter Mobility och har valt att med hjälp av Academic Solutions arbeta med studentmedarbetare. Vi har besökt Mats för en intervju där vi bland annat pratat om konceptet studentmedarbetare, hur processen såg ut och hur det faktiskt kom sig att behovet uppkom.

Läs vidare »
Uncategorised
Oskar Johansson

Academic Solutions x Smarter Mobility Oskar studerar till Civilingenjör och arbetar som studentmedarbetare på Smarter Mobility. Vi har pratat med Oskar för att höra hur

Läs vidare »
Uncategorised
Jenny Langers

“Vi måste meddela att det kommer positiva saker med olika bakgrunder och erfarenheter” Vi möter upp Jenny i centrala Lund och vandrar ned mot stadsparken,

Läs vidare »