Emil Olofsson

Videograf – videoredigering, Triq Arena.

Emil Olofsson, 26 år. Kommer originellt från Åre, men flyttade till Malmö för fyra år sen för att studera visuell kommunikation. Detta gjorde han i tre år. Nu studerar han även webbprogrammering på 50 procent. I samband med sina halvtidsstudier, arbetar Emil på TRIQ Arena inom marknadsföring och filmredigering. 

Vad går ditt jobb ut på?

Jag jobbar för TRIQ Arena, ett fotbollsföretag som gör fysiska fotbollsmoduler man kan spela fotboll mot. Då fick jag börja klippa övningsfilmer åt de. Så jag har hållit på med filmklippning av småvideos. Vi har haft väldigt bra kontakt, jag och Max på TRIQ Arena, så vi har skickat klipp fram och tillbaka varav jag har försökt hjälpa till med att hitta någon visuell stil på de här klippen. Det har varit ett väldigt roligt jobb, med väldigt rolig kontakt och enkelt att komma fram till lösningar. Det är väldigt projektbaserat, så nu har jag exempelvis klippt färdigt allt material.

Varför blev du intresserad av att jobba extra vid sidan om studierna?

Särskilt som jag pluggade distans, det kan bli rätt enformigt och jag ville ha något att göra vid sidan om. Just webbprogrammering är väldigt nytt för mig också, så att komma tillbaka till film och media som jag har jobbat mycket med och pluggat länge med.

Rekommenderar du andra att börja jobba vid sidan om studierna?

Ja, absolut. Det har varit väldigt kul.

Hur ser en vanlig vecka ut för dig?

Både plugget och jobbet har varit väldigt flexibelt med arbetstider. I plugget har det varit väldigt mycket inspelade föreläsningar, så man har fått sätta ihop sin egen dag.Det har varit väldigt mycket fram och tillbaka, när jag har haft tid med jobbet så har jag jobbat och tvärtom. Sen kan man få motivation, man jobbar lite och sen kommer man tillbaka till plugget om man har fastnat lite, så det har varit väldigt bra att bolla mellan jobbet och plugget. 

Vilka är de största fördelarna med ett extrajobb?

Stor variation och just det här att ha något att bolla mellan. Om man pluggar 50% finns det en stor del tid att fylla ut och har man ett halvt CSN är det klart att det är nice. Det har varit väldigt kul att få mer varierade dagar på så sätt. 

Vad är din upplevelse om Academic Solutions?

Det har varit jättepositivt, bra kontakt och tydligt. Det har varit väldigt smidigt och bra kommunikation.

Hur har det varit att jobba som studentmedarbetare genom Academic och inte direkt anställd genom företaget? Har det upplevts överhuvudtaget?

Skillnaden är väl att det blir en mellanhand, men det är mest att man checkat in genom Academic Solutions emellanåt. 

Text av Viktor Cederholm

Publicerad av Viktor Cederholm