Tea Nilsson

Marknadsanalytiker, Atrium Ljungberg.

Genom Academic Solutions får jag möjlighet att utöka mitt nätverk, bygga  erfarenhet och samtidigt utvecklas som person. Jag får även testa på hur det är att arbeta i en viss roll och får insikt i hur det fungerar i verksamheten eller branschen på ett sätt som jag inte kan läsa mig till.”

Vad gjorde att du blev intresserad av att arbeta extra vid sidan av studierna? 

Jag arbetade några år efter gymnasiet innan jag började plugga och därför kändes det naturligt att arbeta öven under studietiden. Jag trivs när det händer mycket och med att ha många projekt igång. När jag började studera så kändes det direkt att jag hade mer tid och energi över så att arbeta vid sidan om blev ett bra sätt.

Vad innebär ditt extrajobb?

Som Marknadsanalytiker på Atrium Ljungberg arbetar jag främst med att identifiera potentiella kunder, partners och aktörer på marknaden för olika aktuella projekt. Jag får deltaga i startskedet i många olika projekt vilket passar mig väldigt bra. Intressant, lärorikt och väldigt utvecklande!

Hur har du upplevt samarbetet med Academic Solutions och Atrium Ljungberg?

Samarbetet har fungerat väldigt bra från start, både med Academic Solutions och Atrium Ljungberg. Rekryteringsprocessen var smidig och kändes trygg hela vägen. Samarbetet har flutit på bra och jag trivs med upplägget.

Rekommenderar du andra att börja jobba vid sidan om studierna? 

Det skulle jag definitivt rekommendera. Jag tycker att det är ett bra sätt att bygga (eller fortsätta bygga) sitt kontaktnätverk, skapa sig erfarenheter och samtidigt ha lite ”verklighet” i kontrast till sina studier. Ett ypperligt sätt att optimera sin studietid.

Vad är de största utmaningarna med att arbeta extra vid studierna? 

Planeringen skulle jag säga. Det krävs att du är disciplinerad och ser till att du får gjort det du behöver när du behöver det. Det gäller såklart både planerad pluggtid och arbetstid.

Varför blev du intresserad över att jobba extra?

För mig var ett extrajobb ett sätt att få ut mer av min studietid. Jag vill passa på att lära mig så mycket som jag kan och för mig är ett jobb vid sidan av studierna ett bra sätt.

Hur tycker du att det är att arbeta som studentmedarbetare?

Jag tycker det är toppen och trivs väldigt bra med det. Jag har ganska fria tyglar när det kommer till hur jag lägger upp mina tider, vilket gör det lätt för mig att kombinera jobb med studier och anpassa mina veckor.

Hur kom du i kontakt med Academic Solutions?

Det började med att jag såg en annons på LinkedIn från Academic Solutions om tjänsten på Atrium Ljungberg och tyckte direkt att den lät intressant. Bestämde mig helt enkelt för att söka den och på den vägen är det!

Vilka är de största fördelarna med extrajobb vid sidan om studierna?

Jag tycker att det nästan enbart finns fördelar med ett extrajobb vid sidan av studierna. Du ges möjlighet att utöka ditt nätverk, bygga din erfarenhet och samtidigt utvecklas som person. Det blir också en möjlighet att testa på hur det är att arbeta i en viss roll och du får insikt i hur det fungerar i verksamheten eller branschen på ett sätt som du inte kan läsa dig till.