Tim Hingström

Learning designer, Minerva.

Tim Hingström bor numera i Göteborg, men var tidigare bosatt i Malmö där han studerade grafisk design och digital marknadsföring inom programmet Produktionsledning: Media. Nu arbetar Tim främst på distans inom marknadsföring, design och filmredigering.

Vad går ditt jobb ut på?

Jag jobbar med videoredigering, revidering och animering. Jag jobbar efter projekt, så jag deltar i uppstarts- och uppföljningsmöten med projektledare. Materialet jag jobbar med är mycket pedagogiskt material riktat mot företag och kunder. Förutom att klippa videor och animera så har jag dessutom konsulterat. Jag har haft möte med någon kund till Minerva och väglett de med hur de ska tänka när de spelar in material, så det blir så bra som möjligt när jag sen klipper det. Jag har fått uttrycka mig om deras inspelning så att vi kan få fram det bästa materialet. Jag har inte animerat så mycket innan, så jag har behövt tvinga mig själv att bli bättre på det, vilket är kul. Så nu har jag hållit på med att animera, om de har exempelvis någon vektorgrafik, så att det rör sig. Det ger en proffsigare känsla till hela videon.

Varför blev du intresserad av att jobba extra vid sidan om studierna?

Jag har väl tidigare tänkt att extrajobb vid studier är att jobba i restaurang eller hotell på helgerna. Jag visste typ inte att man kunde jobba med exempelvis medier vid sidan om studier. Det var nytt för mig och det har jag ju verkligen velat testa på. Sen har jag ju inte jobbat med att klippa videor så regelbundet innan, så det har varit kul att få jobba regelbundet med något man tycker är roligt!

Rekommenderar du andra att börja jobba vid sidan om studierna?

Yes. Eller okej, såhär; Min flickvän som pluggar till apotekare, jag tror inte hon hinner. Jag tänker att det är väl samma om man pluggar till läkare eller så. Men mer såhär branschspecifika utbildningar där det är viktigt att få kontakter och få in en fot innan man går ut, så tror jag definitivt att det är en bra ide.

Hur ser en vanlig vecka ut för dig?

Jag brukar jobba ungefär en till en ½  dagar per vecka. Oftast startar varje projekt med ett uppstartsmöte på distans, i och med att alla sitter på olika ställen i Sverige. Sen får jag material skickat till mig som jag sen sitter och jobbar med. Så det är inte ofta jag går till kontoret. Det är främst om vi ska hälsa på nyanställda eller starta ett projekt som involverar många. Så veckan börjar generellt med ett möte, därefter sitter jag själv och jobbar med det. I slutet av veckan har vi ett uppföljningsmöte för att ta reda på vart vi ligger i projektet.

Vilka är de största fördelarna med ett extrajobb?

Pengar. Nej, det är klart att det är ett plus, men på riktigt känner jag att jag har lärt mig otroligt mycket. Jag började den utbildning jag gick för att jag tycker det är kul att jobba tekniskt med exempelvis Photoshop, Premier och allt sånt, men det kändes som att vi gick ifrån det senare i utbildningen. Så det har varit kul att få tillbaka det vid sidan om studierna och få jobba rent praktiskt med det. Jag har ju blivit mycket bättre på det nu. Så det största plusset utöver pengarna, är att man lär sig svinmycket av att jobba med det, kanske mer än om man sitter och läser om det i skolan. Man lär sig mer om hur det fungerar i branschen.

Vad är din upplevelse om Academic Solutions?

Bara positivt, det säger jag inte bara. Jag tycker det har varit svinkul att få jobba med video och animering. Både min chef på arbetsplatsen och min kontaktperson på Academic Solutions har varit super stöttande och bra på att få in mig i vad jag ska göra. Det är skönt, för det känns som att både Minerva och Academic Solutions litar på mig väldigt mycket. Jag har aldrig upplevt något problem. Det är verkligen bara positivt.

Hur har det varit att jobba som studentmedarbetare?

Det har inte varit något problem. Jag jobbar direkt med Minerva, så man märker inte av någon mellanhand. Så det har inte varit några problem. Academic Solutions har väldigt bra kontakt med min arbetsplats, så det känns aldrig som att Academic Solutions inte förstår vad jag gör hos Minerva och Minerva inte förstår vad de kan förvänta sig. Det går väldigt smidigt. 

received_1717724978572160

Text av Viktor Cederholm

Publicerad av Viktor Cederholm